Beleef de Hondón vallei

De Hondón vallei, Costa Blanca Zuid, is een ongerepte prachtige, groene en rustige streek, met rondom pittoreske Spaanse dorpjes. Casa Algezar ligt in La Canalosa op 10 minuten van Hondón de las Nieves, één van de twee belangrijkste dorpen in de Hondón vallei, en op 35 minuten van de Costa’s. De vallei staat bekend om zijn druiven- en wijnproductie, naast de vele olijf- , amandel- en sinaasappelboomgaarden.

Typisch voor het gebied is de meer dan 310 dagen heerlijke Spaanse zon per jaar. De maximumtemperaturen in de zomer zijn milder, de vochtigheid lager en ’s nachts koelt het meer af dan aan de Costa’s. Deze streek behoort daarenboven tot een van de gezondste in Europa dankzij de uitzonderlijke luchtkwaliteit.

TIP: In Hondon de las Nieves kan je in de “Bodega” een wijndegustatie en uitgebreide rondleiding doen waarin het hele wijnproductieproces wordt toegelicht.

TIP: Op 35 minuten rijden vind je tussen de grote kuststeden Alicante en Torrevieja, prachtige, brede ongerepte zandstranden, zonder hoogbouw en het alomgekende massatoerisme, maar wel kleine vissershuisjes aan het strand en de duinen. Je kan er tapa’s eten met je voetjes in het zand.

Casa Algezar ligt op een halfuurtje rijden van de luchthaven in Alicante.

Grotere steden dichtbij zijn, Elche (Palmenstad) en Crevillente. Dorpen in de directe omgeving zijn Aspe, Novelda, La Romana, Pinoso, Hondón de las Nieves en Hondón de las Frailles